Головна » Туризм і подорожі » На батьківщину Андерсена або оформлення візи до Данії

На батьківщину Андерсена або оформлення візи до Данії



Якщо ви плануєте відвідати батьківщину Ганса-Християна Андерсена, подивитися на сумну русалоньку або відвідати датські палаци, не забудьте про оформлення візи до Данії.

Данія входить до складу країн учасниць, що підписали Шенгенська угода, тому, щоб потрапити на територію країни, потрібно відкрити саме Шенгенську візу.

Типи віз: 

Умовно візи до Данії можна розділити, залежно від термінів перебування в країні, на наступні типи:

- Транзитна віза (типу "A") - транзитна віза аеропорту, видається громадянам, яким необхідно летіти в інші держави через аеропорти країн, які уклали Шенгенську угоду.

- Короткострокова віза (типу "C") - термін перебування країні за такою візою дозволений до 90 днів.

У свою чергу віза «С» ділиться ще на 4 групи:

С1 - перебування в країні Шенгенської угоди терміном до одного місяця.

С2 - перебування в країні Шенгенської угоди до 90 днів, період дії візи - 6 місяців.

С3 або так звана річна віза - перебувати в країні Шенгенської угоди можна 90 днів, термін візи - рік.

С4 - довгострокова віза, все ті ж 90 днів перебування, але термін дії візи до п'яти років.

- Національна віза (типу "D") - видається відповідно до законодавства кожної конкретної країни. Термін перебування за такою візою від 90 днів до трьох місяців. Зазвичай видається для навчання або законною імміграції.

Самими поширені візи - візи типу «С», які видаються залежно від мети: туризм, ділова поїздка, гостьова віза.

Якщо поїздка в Данію планується виключно туристична, то віза оформляється самої турфірмою. Якщо ж візит в країну здійснюється на запрошення або з метою ведення бізнесу, то оформлення візи до Данії здійснюється особисто в консульстві.

Строки розгляду.

Якщо оформляється ділова або бізнес-віза, то термін оформлення в середньому займає не більше тижня, індивідуальну або туристичну - консульство надає протягом 6-8 тижнів, якщо вам потрібна тільки віза класу «А» (транзит) - оформлення займе до трьох днів.

Пакет документів.

Самостійне оформлення візи до Данії вимагає чіткої організованості і координації. Необхідно зібрати значний пакет документів і оформити їх згідно з вимогами, що пред'являються консульством.

Документи, необхідні при оформленні візи:

- Документ, що підтверджує особу, паспорт або закордонний паспорт, дійсний як мінімум протягом трьох місяців з моменту повернення з поїздки;

- Ксерокопія паспорта, може бути нотаріально завірена;

- Три кольорові фотокартки, стандартним розміром 35 на 45 сантиметра;

- Ксерокопії раніше отриманих Шенгенських віз, з відмітками про в'їзд /виїзд з території країни;

- Правильно заповнена анкета в двох примірниках і додаток до неї для надання Шенгенської візи. Анкета та додаток до неї заповнюються англійською мовою, з проставленням свого підпису і розшифровки до неї;

- Медичний поліс, що підтверджує страхування вашого життя і здоров'я на весь період перебування в Данії;

- Довідка з місця навчання або роботи встановленого зразка. З місця роботи надається довідка на фірмовому бланку організації, в якій повинно бути зазначено: дата прийому на роботу, посада, розмір зарплати за останні півроку або рік, період відпустки /відрядження. Додатково в консульстві можуть попросити Вас надати гарантійний лист від організації про збереження робочого місця після повернення;

- Квитанція, що підтверджує сплату гербового збору.

Якщо оформлення візи до Данії пов'язано з діловою поїздкою або запрошенням родичів, то в консульство додатково пред'являється справжній екземпляр запрошення /виклику, в якому обумовлена мета поїздки і період перебування в країні.

Де зручніше отримати Шенгенську візу в Данію.

Виходячи з практики, найбільш лояльними стосовно надання віз вважаються литовське, польське і латвійське посольства. Самими вимогливими посольствами визнані: французьке, німецьке та італійське.