Головна » Туризм і подорожі » Естонська віза: особливості оформлення

Естонська віза: особливості оформлення



Громадяни Росії для в'їзду в Естонію повинні отримати візу. Оскільки Естонія входить до списку країн, що підписали Шенгенська угода, консульства цієї країни видають шенгенські візи. Естонська віза дає можливість вільно в'їжджати на територію країни і подорожувати по всіх країнах зони Шенгену.

Види віз

Транзитна віза (А) оформлюється в тому випадку, якщо основна мета подорожі - країна, яка не є членом ЄС. Така віза дає можливість проходити через контрольовану зону і перебувати в аеропорту протягом доби. З візою категорії А заборонений виїзд за межі транзитної зони. Також мандрівник не має права пересуватися по території Естонії. Громадяни Росії можуть здійснювати пересадку в аеропорту Естонії без необхідності отримання транзитної візи.

Короткострокова естонська віза (С) видається, коли метою подорожі є туризм, дружній візит або відвідування родичів. Також цей вид візи необхідно отримувати для ділової поїздки в країну.

Довгострокова віза (D) видається почесним консулам Естонії, журналістам, які представляють закордонні ЗМІ, або особам, які працюють за короткостроковим договором.

Отримання візи в Естонію

Для отримання естонської візи категорії С необхідно представити в консульство країни наступні документи:
  • Закордонний паспорт з періодом дії не менше 90 днів з моменту завершення поїздки.
  • Копію першої сторінки проїзного документа з даними туриста.
  • Кольорову фотографію без куточків і овалів.
  • Заповнену онлайн анкету, роздруковану та підписану. Анкету обов'язково заповнювати латинськими буквами.
  • Документ, підтверджуючий броню готелю. Документ повинен містити адресу та телефон готелю і дані заявника. Також можна надати ваучер від туристичної компанії з печаткою компанії та підписом керівника.
  • Документ, що підтверджує наявність коштів у туриста (з розрахунку 56 євро на людину).
  • Медичний поліс, оформлений на весь час перебування в країні, з покриттям не менше 30 тисяч євро. Поліси, написані від руки, не приймаються.
  • Копію громадянського паспорта.

  • З 1.03.2009 року на кожну дитину заповнюється окрема анкета і надається обов'язковий комплект документів, незалежно від того, чи внесений він в паспорт батька.

    За оформлення віз категорій А і С стягується стандартний збір у розмірі 35 євро. При оформленні довгострокової візи - 50 євро. Дітям до шести років естонська віза оформляється безкоштовно. Якщо заявнику буде відмовлено у в'їзді в країну, збір йому не повертається.

    Якщо громадянин іноземної держави не залишає Естонію до зазначеного у візі терміну, то відносно нього застосовується установка про депортацію. Складається протокол, і порушника зобов'язують оплачувати штраф. Крім того, порушнику більше не видається віза, Естонія закрита для нього на найближчі три роки.

    Як правило, естонська віза оформляється за шість робочих днів, але документи краще подавати приблизно за два тижні до дати запланованої поїздки.

    У деяких випадках посольство Естонії може зажадати від заявника додаткові документи для підтвердження його неімміграційних намірів: документи на власність, копії ощадних книжок та інше.